manager@medical-express.eu | 004 0733.33.11.00

Vitamina C in tratarea cancerului

Oamenii de știință americani susțin că vindecarea cancerului s-ar putea obține prin injecții intravenoase cu vitamina C, în combinatie cu metoda clasică a chimioterapiei.

Istorie
Megadoza de vitamina C a fost studiată ca și tratament pentru pacienții cu cancer încă din 1970. Ewan Cameron, un chirurg scoțian a lucrat alături de Linus Pauling, laureat al premiului Nobel pentru a afla beneficiie terapiei cu vitamina C într-o serie de studii clinice pe pacienți cu cancer la sfârșitul anilor 1970, începutul anilor 1980. Studii recente din Statele Unite ale Americii au arătat că megadoze de vitamina C administrate intravenos pacienților cu infecții puternice, cancer, sau cancer de sân au rezultate uimitoare.

Teorie
Un studiu de acum 50 de ani sugerează că dezvoltarea cancerului ar fi strâns corelată cu schimbarea țesutului conjuctiv datorat deficitului de vitamina C. Astfel, în 1970 a fost propus că o mega doză de acid ascorbic ar ajuta la dezvoltarea unei rezistențe a organimslui importiva infecțiilor și posibil a cancerului.

Studiile următoare au arăta că nivelul de vitaminca C din sânge este dependent de modul în care este administrat. Astfel, dacă administrarea se face pe cale orală, o mare parte din aceasta se pierde neavând un efect concludent asupra celulelor canceroase, însă dacă se administrează intravenos s-a observat că nivelul de vitamina C din sânge crește substantiabil.

Mai mult, terapia cu de doze mari de vitamina C se poate aplica și ca tratament suplimentar înainte sau după operație. Un astfel de tratament îmbunătățește starea generală a pacientului și ajută la vindecarea rănilor postoperatorii precum reduce și riscul apariției complicațiilor postoperatorii. Tratamentul preoperatoriu trebuie aplicat preferabil cu 4-5 zile înainte de operație.

Efecte
S-a observat că pacienții care au primit o megadoza de vitamina C pe cale intravenoasă, alături de chimioterapie, au prezentat mai puține efecte dăunătoare ale tratemantului. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că intoducerea intravenoasă a vitaminei C în organism poate omorâ celulele canceroase fără ca pacientul să dezvolte o toxicitate notabilă sau schimbări patologice în splină, rinichi sau ficat.

Terapie
Tratamentul cu vitamina C în doze mari este aplicată în țările vestice, precum Germania încă de la sfârșitul anilor 1980. Odată cu publicarea rezultatelor primelor tratamente (1994, 1999) numărul terapeuților care aplică cu success tratamentul megadozei de vitamina C este în continuă creștere.

Mai multe clinici aplică terapia cu Vitamina C cu success – clinica Habichtswald Kassel, clinica Zimmermann Badenweiler, Vila Medica Edenkoben.

Testele efectuate pe animale și cercetările epidemologice au arătat că antioxidanții joacă un rol definitoriu în profilaxia bolilor cornice, cum ar fi cancerul. Aplicarea tratementului cu antioxidanți suplimentari influențează în mod pozitiv finalitatea tratamentului în cazul pacienților cu boli tumorale.

Efecte benefice ale aplicarii postoperatorii

– încărca resursele de vitamina C ale organismului
– reduce nivelul acidului ascorbic în leucocite
– detoxifiaza
– ajută la vindecarea rănilor
– previne tromboza
– ajută la absorbţia fierului
– oferă protecţie împotriva infecţiilor
– îmbunătăţeşte starea generală a pacientului
– reduce riscul apariţiei complicaţiilor

Obtine acum cea mai buna varianta de tratament!
0733.33.11.00