manager@medical-express.eu | 004 0733.33.11.00

Vitamina B17 – Chimioterapie naturală

Vitamina B17, cunoscută și sub numele de Amigdalină sau Laetrile a fost izolată de biochimistul Dr. Ernest Krebs în 1950.

Cercetările științifice din ultimii ani arată că bolile degenerative precum cancerul ar fi cauzate de o deficiență nutrițională și nu de o bacterie, virus sau toxină nedescoperită. Această deficiență nutrițională estecorelată cu absența unei substanțe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa, Vitamina B17.

Vitamina B17 este alcătuită din două molecule de glucoză, o moleculă de acid cianhidric (compus anti-neoplatic) și o moleculă de benzaldehidă (compus analgezic). Cea mai bogată sursă de vitamina B17 sunt sâmburii de caisă. Din această sursa se prepară, comercial, Vitamina B17. Amigdalina este conținută de majoritatea semințelor fructelor, mai puțin citricele, de aici și gustul amărui specific.

Studiile Dr. Ernest Krebs arată că un consum zilnic de 7-10 sâmburi de caise previne apariția cancerului.

Tratament
Tratamentul împotriva cancerului, considerat în prezent neconvențional, constă în administrarea intravenoasă a unor doze de amigdalină pentru 2-3 săptămâni, urmat de doze orale, pentru stabilizare și menținere.

Încadrarea ca vitamină a Amigdalinei este puternic contestată de către medicina clasică precum și valabilitatea tratamentului intravenos împotriva cancerului. În acest sens, Institutul Național de cancer nu a putut evidenția proprietățile terapeutice ale Vitaminei B17. Însă adepții terapiei neconvenționale declară ca multinaționalele farmaceutice nu sunt interesate de promovarea acestui tratament, ele neavând brevet asupra Vitaminei B17. Mai mult, tratamentul cu Vitamina B17 este ilegal în Statele Unite ale Americii. Pacienții care își doresc un astfel de tratament fiind nevoiți să apeleze la el în alte țări precum Australia, Germania, Belgia, Marea Britanie, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania, Elveția, etc.

Acțiune
Vitamina B17 este o substanță chimioterapeutică naturală compusă din două substanțe, o alhedică benzoică și o cianură. Despărțite aceste două componente sunt toxice, însă în componența Vitaminei B17 acestea devin inofensive. Se cunoaște o singură substanță care poate dezbina Vitamina B17 și anume Beta-Glucosidase.Această substanță, conform Dr.Griffin, se găsește în cantități foarte mici în celulele corpului, mai puțin în organe precum splina, ficatul și intestinele endocrine, însă abundă în celulele și țesuturile canceroase. În consecință, Amigdalina este descompusă efectiv în componentele sale în regiunile afectate de cancer și mai puțin efectiv în restul organismului. Țesuturile atrase de glucoza din Vitamina B17 sunt păcălite să consume această substanță. Însă în acest proces vor descompune Amigdalina în elementele constituente ei nocive pentru toate celulele degenerative și le va extermina.

Astfel, Vitamina B17 reușește să distrugă celulele cancerigene fără a dăuna țesuturilor sănătoase și aceasta deoarece pe lângă substanța ce ajută la descompunerea Amigdalinei prezentă în celule și în concentrație mai mare în ficat, splină și intestine endocrine, aici există o a doua enzimă, Rhodanese care are proprietatea de a neutraliza cianura si aldehida benzoica și de a le transforma în substanțe nutritive. Această enzimă protectoare, totuși, nu este prezentă în celulele canceroase și astfel ele nu pot fi protejate.

Istorie
Amigdalina era cunoscută și folosită în China și Egiptul antic cu mii de ani în urmă. Aceasta era extrasă din migdale amare (de aici și numele). Efectele terapeutice ale Amigdalinei sunt menționate într-un papirus egiptean vechi de peste 5000 de ani care prezintă efectele benefice ale „aqua amigdalorum” în tratamentul unor tumori ale pielii. Mai mult, grecii și romanii s-au folosit de proprietățile benefice ale Amigdalinei. În plus, numeroase triburi de indieni precum Navajo și Karakorum consumă frecvent băuturi obținute din sâmburi de fructe bogate în amigdalină. Nu a fost înregistrat nici un caz de cancer în rândul acestora.

Surse naturale

Miezul de sâmburi și semințele fructelor
Caise
Mere
Piersici
Piersici Cu Coaja Netedă
Pere
Prune

Cereale
Hrișcă
Ovaz
Secară
Orz
Orez Brun

Legume Păstăi
Fasole Albă
Mazăre

Soiuri de varză
Broccoli
Varză Albă
Varză Roșie
Conopidă

Alte produse
Spanac
Migdale Amare (Sâmburi)
Dovlecei
Cartofi Dulci
Zmeură
Coacăze Negre
Struguri
Ceapă Roșie
Vin Roșu
Vânătă

Ce a mai mare cantitate de Vitamina B17 se regăsește în sâmburii de caise, dar și în sâmburii de măr. Când eram mici părinții ne atenționau cu privire la consumul acestor sâmburi că ar fi otrăvitor organismului. Într-adevăr, la descompunerea Amigdalinei, în corp este eliminat acidul cianhidric, care în cantități mari este toxic și se recomandă ca doza maximă să nu depășească 5 sâmburi de caise pe zi.

Obtine acum cea mai buna varianta de tratament!
0733.33.11.00