manager@medical-express.eu | 004 0733.33.11.00

Tisa si Tuia impotriva cancerului

Descoperita în pădurile din vestul Statelor Unite ale Americii de catre botanistul american Arthur Barclay, taxolul este o substanta care detine puternice proprietati anticancerigene si este extrasa din coaja arborelui de Tisa.

Deoarece Tisa este un arbore rar, care creste foarte incet s-a inceput extragerea substantei anticancerigene din ramuri si frunze de tisa europeana. Prin semisinteza s-a obtinut o noua molecula, taxoter, precursoare taxolului. Taxoterul are importante proprietati anticancerigene si antidegenerative.

Aceste substante minue contribuie la inhibarea inmultirii celulelor degenerative canceroase. In plus, oamneii de stiinta au dezvoltat prin derivarea acestor substante mii de derivati chimici si analogi taxolului si taxoterului pentru a permite ameliorarea eficienta a mai multor afectiuni si forme de cancer.

La fel ca si Tisa, un alt arbore decorativ , Tuia, detine puternice proprietati anticancerigene prin fructele sale. Fructele de Tuia pot fi utilizate atat extern cat si intern.

Preparate Medicinale

Unguentul

Ingrediente: 7 linguri de unt, 2 linguri de tuia tocata marunt, 1 lingurita rasina, 1 lingurita de miere zaharisita, 1 lingurita de ceara de albine.

Mod de preparare: Untul se pune la topit intr-un vas, pe flacara mica, pana se topeste. Apoi seadauga cele doua linguri de tuia, rasina si ceara. Ingredientele se lasa pe foc vreme de 10 minute si se amesteca incontinuu. Dupa cele 10 minute, se stinge focul si se lasa la racit. Preparatul se filtreaza, cat mai este cald cu o strecuratoare si se toarna intr-un borcan. Borcanul se patreazainchis ermetic in frigider, pentru maximum trei luni.

Alcoolatura pe baza de tuia

Alcoolatura este un extract alcoolic eficient, asemanator tincturii, care spre deosebire de aceasta,se prepare din planat verde si nu uscata. Preparatul este usor de obtinut. Se pun intr-o sticla doua sute de grame de frunze taiate marunt, peste care se toarna un litru de alcool alimentar de 60 de grade. Recipientul trebuie inchis ermetic si se va lasa timp de 10 zile intr-un loc caldut, agitand periodic continutul. Dupa cele 10 zile se filtreaza si tinctura rezultata se toarna in sticlute si sepastreaza inchise ermetic.
Preparatul este considerat a avea o toxicitate ridicata, astfel nu se poate administra intern decat sub indrumarea unui medic specialist.

Important

La noi in tara, extractele pe baza de tuia administrate pe cale interna sunt considerate toxice motiv pentru care pot fi administrate doar sub indrumarea unui medic specialist.

Toxicitate

Afirmatia conform careia Tuia ar fi toxica pentru organism este reala doar partial. Intr-adevar, Tuiacontine o substanta activa – tuiona – care, administrata in doze mari, produce tulburari digestive, de metabolism si chiar nervoase destul de grave. Insa, pe 2 decembrie 2002, Comitetul stiintific al Comisiei Europene a lansat un comunicat conform caruia tuiona poate fi consumata fara riscuri, in cantitati de pana la 5 mg pe zi, in anumite bauturi alcoolice. Astfel, riscurile administrarii alcoolaturii de tuia sunt ca si inexistente in cazul unei dozaj normal.

Tratamente de uz intern

Tumori benigne– se va administra o lingurita (aproximativ 5 ml) de alcoolatura de tuia, de trei ori pe zi, timp de 3 saptamani, cu o saptamana de pauza. Extern, se vor pune pe locul afectat, o data la doua zile, comprese si se va lasa sa actioneze 2 ore dupa care pielea se va lasa sa se usuce la aer. In plus, pe locurile afectate, se va aplica de doua ori pe zi un unguent de tuia. Acesta este untratament recomandat impotriva nodulilor mamari, contra fibromului uterin si a chisturilor ovariene, contra tuturor polipilor, precum si contra formatiunilor tumorale care apar la nivelul pielii. David Hoffman, unul dintre cei mai reputati fitoterapeuti din lume, spunea despre acest tratament ca „Face sa dispara in timp orice formatiune anormala de la nivelul pielii si este printre cele mai bune remedii cunoscute in tratarea tumorilor benigne in general”.

Adjuvant in afectiunile tumorale maligne -administrarea alcoolaturii de tuia se va face urmand acelasi model de tratament precum la tumorile benigne. Acesta si-a dovedit eficienta mai ales in cancerul cu localizare genitala, atat la femei, cat si la barbati, precum si in cancerul de rect.

Obtine acum cea mai buna varianta de tratament!
0733.33.11.00