manager@medical-express.eu | 004 0733.33.11.00

Pelinul lupta impotriva cancerului

Conform unui studiu efectuat la Universitatea Washington din Statele Unite ale Americii, Pelinul poate fi folosit în tratamentul cancerului si bolilor degenerative. Oamenii de stiinta americani au testat un medicament contra cancerului a cărui substanţă activă este extrasă din pelin.

Experimentele de laborator au demonstrat că extractul de pelin favorizează distrugerea celulelor canceroase si degenerative, în cazul leucemiei, cancerului de sân şi de prostată. Metodele de tratament ale medicinei tradiţionale distrug nu numai celulele canceroase, ci şi pe cele sănătoase. Chimioterapia are efecte secundare grave, o dată cu zece celule canceroase fiind distrusă şi o celulă sănătoasă. “Extractul de pelin ucide 12.000 de celule canceroase şi doar una sănătoasă. Totuşi, mai avem nevoie de câţiva ani de experimente suplimentare pentru a dovedi că pelinul este 100% sigur în tratarea cancerului”, spune studiul publicat în Washington Profile.

Pelinul poate fi folosit și în afecţiunile pancreasului, căilor biliare si in cazul colitelor. De asemenea, dr Cristina Pavel, cu competenţă în api-fitoterapie şi homeopatie, recomandă pelinul în recăpătarea poftei de mâncare. Asociat cu alte plante amare (ţintaură, angelică, coada-şoricelului, sunătoare), pelinul favorizeaza secreţia de suc gastric şi, implicit, pofta de mâncare. Pelinul este, de regula,folosit sub formă de infuzie sau tinctură.

Preparete pe baza de pelin

Infuzia se prepara din două linguri de frunze de pelin la o cană cu apă fierbinte si se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se va consuma câte un sfert de pahar de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masa.

Tinctura se prepara din 50 g plantă în 500 ml alcool. Amestecul se lasă la macerat trei săptămâni, intr-un loc fara lumina, agitând din când în când. Dupa cele 3 saptamani preparatul se strecoară şi se administreaza15-20 de picături, de trei ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de fiecare masă.

Contraindicatii
În cantităţi mari, produsele pe baza de pelin poate produce greţuri si pot avea un efect hepatotoxic.Inaintea inceperii unei cure cu pelin recomandam consultarea unui medic specialist.

Obtine acum cea mai buna varianta de tratament!
0733.33.11.00