manager@medical-express.eu | 004 0733.33.11.00

colonhidroterapie_articol4

Hidrocolonoterapia

Terapia de colon, irigarea de colon, terapia de detoxifiere, hidroterapia de colon sau clismele reprezintă curățirea colonului (mare parte a intestinului gros) de depunerile metabolice adunate în urma procesării alimentelor, prin administrarea de apă, soluții pe bază de plante, enzime sau alte lichide precum cafeaua.

Colonul are capacitatea de a face față reziduurilor și substanțelor iritante pe termen lung, iar depășirea capacității colonului se face lent și în timp. Din păcate, ne dăm seama prea târziu că s-a atins punctul critic, iar colonul nu mai funcționează în parametrii normali. Reziduurile depuse în interiorul colonului dereglează funcțiile digestive, toxinele prezente aici fiind reintroduse în organism, otrăvindu-ne. Primele semne ale unui colon suprasolicitat și încărcat sunt balonarea, constipația, diareea, durerile și disconfortul abdominal, durerile de cap, scăderea capacității de concentrare și a performanțelor intelectuale, oboseala cronică, iritații ale pielii, urticarie, alergii, mâncărime cutanată, dureri articulare.

Hidrocolonoterapia curăță într-o manieră blândă și nedureroasă intestinul gros de materiile reziduale, toxine, gaze și paraziți, astfel se realizează o importantă detoxifiere care va îmbunătății funcțiile digestive și va ameliora starea generală de sănătate. Mai mult, eliberarea colonului prin Hidrocolonoterapie previne un număr foarte mare de boli.

După doar o primă ședință, pacientul scade în greutate, somnul și digestia se reglează, capacitatea de efort crește, se îmbunătățește rezistența la infecții, memoria se ascute și apare o senzație de ușurare a întregului corp.

Beneficii
Primele rezultate benefice se vor constata la nivelul pielii. Aceasta va devenii mai curată și mai luminoasă, iar acneea, celulita, urticariile, alergiile, iritațiile cutanate, psoriazisul, eczemele se vor estompa și se vor vindeca de la sine. Mai departe, Hidrocolonoterapia ajută în mod spectaculos la combaterea constipației, profilaxiei cancerului de colon, ajută detoxifierea, ameliorează sindromul de oboseală cronică, crește performanțele cerebrale, ameliorează durerile articulare și ajută scăderea în greutate (se pierd până la 11 kg într-o cură).

Hidrocolonoterapia este puternic recomandată în îmbunătățirea circulației și oxigenării celulelor, remedierea disfuncțiilor hepato-biliare, evitarea sindromului colonului iritabil, ajută pacienții cu boli varicoase. Mai mult, această terapie ameliorează și calviția (căderea părului), mirosul anormal al corpului, senzația de picioare grele, cefaleea rebelă, durerile menstruale, iritabilitatea, nervozitatea, greața și are efecte puternic regenerative. Stimulează sistemul imunitar, energizează, crește tonusul psihic și capacitatea cognitivă și combate migrenele și insomnia. Pe lângă acestea, Hidrocolonoterapia are numeroase efecte estetice, îmbunătățește starea tenului, reduce vizibil cearcănele, ameliorează celulita, previne apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii.

Mecanism
Hidrocolonoterapia presupune irigarea colonului de către un igienist sau hidroterapeut prin introducerea unor tuburi de plastic prin rect în colon. Un aparat bazat pe un mecanism de pompare folosind forța gravitațională reușește să introducă în colon cantități mari de lichid. După aceasta, terapeutul va masa pacientul pe abdomen pentru a ajuta la desprinderea depunerilor. Procedura se repetă de câteva ori. În comparație cu clismele care curăță doar segmentul de colon apropriat de rect și se folosește până la 1 litru de apă, Hidrocolonoterapia reușește să curețe întregul intestin gros. Atât cafeaua, cât și plantele medicinale pot fi incluse în tratament.

 

Obtine acum cea mai buna varianta de tratament!
0733.33.11.00