manager@medical-express.eu | 004 0733.33.11.00

Cura Johannei Brandt – Tratament anticancer

Johanna Brandt a popularizat în anii 1920 cura cu struguri după ce s-a tratat cu ajutorul ei de cancer al stomacului.

Cura presupune administrarea de struguri închiși la culoare (albastru-violet), roșii sau negri datorită concentrației bogate în RESVERATOL, o substanță cu acțiune puternică anti-tumorală. Cura durează 6 săptămâni pentru cancer sau mai puțin pentru boli precum arterioscleroză, artritele, obezitatea, bolile de piele, tulburările de vedere, convalescenta după bolile infecțioase, detoxifiere și regenerare, etc.

 Contraindicații
Cura cu struguri nu este indicată diabeticilor. Aceștia pot ține o cură asemănătoare apelând la un amestec de suc din morcovi și sfeclă.

Metodă
Ziua se împarte în doua intervale a câte 12 ore:

  1. 20:00 PM – 8:00 AM

În cadrul acestui interval nu se consumă alimente. Se bea doar apă (de izvor, plata sau filtrata; este contraindicată apa de la robinet, aceasta conținând clor)

  1. 8:00 AM – 20:00 PM

În cadrul acestui interval se consumă doar struguri si se bea apa. Consumul de struguri trebuie să fie constant, în porții mici, pe întregul parcurs al zilei. Fiecare persoană mănâncă atât cât simte nevoia, nu există o cantitate maximă. Strugurii mai pot fi administrați și sub formă de suc proaspăt stors.

Proces
Celulele canceroase sunt avide după glucoză și alte substanțe nutritive pe care le FURĂ de la celulele sănătoase din organism, dar rămân ÎNFOMETATE în timpul nopții când este consumată doar apă.

Prin cura cu struguri, hrana pe care o primesc în timpul zilei celulele degenerative este constituită doar din sucul de struguri, care, deși este bogat în glucoză conține un adevărat arsenal „citostatic” si anti-tumoral prin substanțele sale precum:
În coajă – acid elagic, catechina, quercetina, resveratrol, picnogenol și laetrille (vitamina B17 sau amigdalina)În sâmburi – pterostilben, licopen, luteina, seleniu, beta-caroten, acid cafeic și/sau ferulic și acid galic.

În comparație cu alte regimuri care urmăresc înfometarea până la dispariția celulelor canceroase și non-canceroase și care distribuie hrana în mod egal între celulele sănătoase și canceroase, cura cu struguri se folosește tocmai de concentrația bogată în glucoză pentru a ademeni celulele canceroase și a le administra toate substanțele anti-tumorale pentru a le distruge.

Astfel, pe lângă zahărul din struguri, cancerul consumă și restul de substanțe naturale care pentru el constituie o otravă.

În urma unui studiu Dr. Otto Warburg a demonstrat în 1931 natura proceselor celulelor maligne.Acesta este preponderent anaerob și necesită cantități de glucoză de 15 ori mai mari ca celulele sănătoase pentru a produce aceeași cantitate de energie. În consecință, deși se hrănesc cu glucoză, tumorile sunt ineficiente în procesarea glucozei și o risipesc înfometând celulele sănătoase și intoxicând organismul cu acizi organici și alte deșeuri ale metabolismului lor.

Prin cura cu struguri capacitatea de concentrare a glucozei devine fatală pentru celulele canceroase, deoarece o dată cu glucoza absorbită ele concentrează în interiorul lor substanțele anti-cancerigene.

Foarte important
Este crucială respectarea postului de 12 ore, care se suprapune parțial cu orele de somn. În timpul primelor 5 săptămâni nu se poate consuma nimic altceva decât struguri și nu se bea nimic altceva decât apă. După primele 5 săptămâni pot fi consumate câteva cești de ceai de plante neîndulcit.

! Pentru efecte terapeutice maxime este bine să alegeți soiuri de struguri cu semințe. Aceștia trebuie consumați cu tot cu coaja și semințe.

! Semințele trebuie zdrobite, mestecate sau uscate și măcinate cu o râșnită și consumate sub forma de pulbere.

! Pentru sucuri folosiți un storcător cu presa sau cu ax canelat și nu unul tip centrifuga, acesta distruge enzimele și scade valoarea terapeutica a sucului.

! Nu folosiți suc de struguri din comerț

! Sucurile trebuie consumate încet, sorbite și savurate.

! Strugurii consumați trebuie sa fie cultivați ecologic, fără pesticide sau îngrășăminte. Daca nu sunteți siguri de proveniența acestora și ii cumpărați din piață trebuie să îi spălați cât mai bine și să îi lăsați să se înmoaie într-un vas cu apă călduță.

Acțiune
In cadrul primei săptămâni are loc curățarea stomacului și a intestinelor depozitele de toxine. Acum apar cel mai frecvent reacții adverse: grețuri, vărsături, diaree, constipație, erupții ale pielii și orice fel de eliminări ale toxinelor urât mirositoare, dar și cea o scădere pronunțată în greutate.

„Natura lucrează in profunzime”, spune Johanna Brandt. „Ea nu clădește nimic pe o fundație putreda. Trebuie ca mai întâi fiecare parte a organismului sa fie purificata, si abia după aceea se vor putea alcătui țesuturi noi”.

 Cura este proiectată în 4 faze
I. În care se consumă doar struguri. Această fază ar trebui să dureze până când pacientul „se simte mai bine”. Totuși, deoarece pacienții cu cancer au un organism destul de epuizat și devitalizat și se poate simți „mai bine” în doar câteva zile, datorită bogăției de substanțe nutritive, durata curei ar trebui să fie de 5 săptămâni.
II. Săptămâna 6 este de tranziție. Pe lângă struguri se pot mânca și alte fructe și legume, însă doar crude și de un singur fel la o masă. Exemplu:

8 AM — struguri

10 AM — banane, pere sau piersici

12 — struguri

14 PM– iaurt sau brânză de vaci (din lapte nepasteurizat)/ sau o salata verde, de varză, de roșii etc, cu puțin suc de lămâie si ulei de măsline

16 PM– struguri

18 PM – portocale, grepfrut, prune, caise, căpșuni, coacăze, mure sau zmeura

20 PM– struguri

III. Constă într-o alimentație crudivoră (legume, fructe, cereale încolțite, semințe, nuci, uleiuri vegetale presate la rece, lactate nefierte, miere. Trebuie continuată până dispar ultimele semne ale bolii. Constă într-un regim profilactic pentru tot restul vieții cu 3 mese principale. Mic dejun format dintr-un singur soi de fructe, de sezon, prânz gătit și o cină cu salată (din orice legume sau fructe).

Johanna Brandt atenționează să nu amestecăm mâncarea gătită cu legume sau fructe crude căci provoacă fermentații intestinale. Acestea trebuie consumate la un interval de 5-6 ore după mâncarea gătită.

Acest ciclu poate fi repetat pentru a oferi organismului substanțele nutritive care îi trebuie, la un interval de minim o luna de zile între cure. Este bine ca grăsimile esențiale și proteinele care i-au lipsit organismului să provină mai degrabă din nuci, semințe, cereale, lactate nefierte, oua de țară, pește, uleiuri presate la rece și nu din carne.

Obtine acum cea mai buna varianta de tratament!
0733.33.11.00